Domeinen

Fysiek domein

Doel 7.2.3 Veilig gebruik openbare ruimte en orde

We zorgen voor een veilig gebruik van de openbare ruimte en openbare orde

Beschrijving

In Zwolle hebben we veel openbare ruimte, waaronder wegen, fietspaden, groene gebieden, en straatmeubilair. Bewoners en bezoekers maken hier dagelijks gebruik van. Wij zorgen ervoor dat de openbare ruimte schoon, heel en veilig is. Door vergunningverlening, toezicht en handhaving bevorderen we veiligheid en leefbaarheid.

Kaderstellende nota('s)

Beleidsdocument

Vastgesteld

Visie Toezicht in de openbare ruimte 2025

2020

In deze visie wordt beschreven waar het college wil staan in 2025 met het toezicht in de openbare ruimte. De doelstelling is daarbij tweeledig: enerzijds meegroeien met de ontwikkelingen in de stad en anderzijds een professionele doorontwikkeling van het toezicht in de openbare ruimte.

Strategische Veiligheidsagenda 2023-2025

2023

Deze agenda richt zich op sociale veiligheidsvraagstukken. Hoewel Zwolle gekenmerkt kan worden als overwegend veilige stad, is er – op basis van een brede en integrale veiligheidsanalyse – in toenemende mate sprake van ontwikkelingen die de openbare orde en veiligheid raken. Deze ontwikkelingen vormen de basis voor de Strategische Veiligheidsagenda.

Handhavingsnota veiligheid en openbare ruimte

2024

In deze nota wordt omschreven op welke manier we handhaven in de openbare ruimte.

Portefeuillehouder(s)

Peter Snijders

Activiteiten

Nieuwe activiteiten

Niet van toepassing

Lopende activiteiten

  • We verlenen vergunningen, houden toezicht en handhaven op basis van wijk- en risicogerichte aanpak. Onze aandachtsgebieden variëren van openbare orde en ruimte tot kinderopvang en de aanpak van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Zo dragen we bij aan een veilig Zwolle en doel 7.2.1.
  • Onze strategische uitgangspunten voor toezicht in de openbare ruimte leiden ons bij de doorontwikkeling van werkzaamheden en de inzet van toezichthouders. We blijven streven naar een integrale aanpak van toezicht in de openbare ruimte. De BOA’s werken thema- en wijkgericht (in alle wijken van één stadsdeel) en bepalen samen met partners welke knelpunten prioriteit krijgen. Dit doen we aan de hand van wijkinventarisaties. De Handhavingsnota openbare ruimte en veiligheid (vastgesteld in 2024) vormt hierbij ons uitgangspunt.
  • We starten met een datagedreven handhavingsprogramma, waarbij we data gebruiken om prioriteiten te bepalen en jaarlijks verantwoording af te leggen.
  • We blijven onze informatiepositie versterken in de openbare ruimte door nauw samen te werken met partners zoals wijkmanagers, wijkregisseurs, wijkagenten en jongerenwerk.

Activiteiten waar we mee stoppen

Niet van toepassing

Overzicht baten en lasten

In het overzicht baten en lasten is het budget per doel weergegeven.

Overzicht baten en lasten

Lasten

Baten

Saldo

Toevoeging aan reserves

Onttrekking aan reserves

Geraamd resultaat

Doel 7.2.3 Veilig gebruik openbare ruimte en orde

2.763.101

147.684

2.615.417

0

0

2.615.417

In bovenstaand overzicht baten en lasten zijn de mutaties vanuit de bestedingsvoorstellen verwerkt. Een tabel met de structurele bestedingsvoorstellen  en incidentele bestedingsvoorstellen  zijn in het hoofdstuk Algemeen opgenomen. Dit geldt ook voor de toelichting op de structurele bestedingsvoorstellen  en de incidentele bestedingsvoorstellen .

Deze pagina is gebouwd op 10/16/2024 15:54:21 met de export van 10/16/2024 15:44:47